Zondag 26 februari: Eerste Zondag in de 40dagentijd Vorige Volgende

Zondag 26 februari: Eerste Zondag in de 40dagentijd

 

Het thema van de Veertigdagentijd is “Uit liefde voor jou”. Woorden die laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. Als basis van de bloemschikking gebruiken we kronkelige takken van de hazelaar. Niet rechtlijnig luisteren, maar meebewegen met onverwachte wendingen, je inleven in de ander. Jezus heeft ons laten zien hoe we dat kunnen doen. Wij geven Zijn liefde door aan mensen dichtbij en veraf.
Voor ieder viermoment in deze veertigdagentijd wordt iets van symboliek toegevoegd aan de schikking. De eerste schikkingen zijn sober, een periode van bezinning en reflectie. Naarmate we dichter bij Pasen komen worden de schikkingen kleurrijker en uitbundiger van karakter.
 
Op deze eerste zondag van de veertigdagentijd staan de verleiding en beproeving centraal, uitgebeeld door het zand en de stenen. Het brood staat voor de tafel van de Heer; we worden geroepen om te delen van wat we ontvangen. Trouw zijn aan God en aan elkaar is de lange weg en wordt uitgebeeld door de witte kerstroos aan het einde van de schikking.
 


Uit liefde voor jou
wandelen in de woestijn
Leeftocht
Het vergezicht